Escache Bo y Lácteos Farelo

Lácteos Farelo en Estache Bo con nuestro queso de bola

¿Tienes ganas de comerte un buen plato de pasta fresca con  verduras y un queso sobrosísimo? Atent@.

 

Por Estache Bo para Televisión de Galicia

El programa de cocina Estache Bo, de Televisión de Galicia, nos ha acompañado durante una jornada de trabajo para conocer de cerca cómo elaboramos nuestro queso de bola más famoso e incorporarlo a su deliciosa receta de lasaña con verduras.

Facilísima, mira la lista de ingrediente: ● Para a pasta fresca: 5 ovos 500 g de fariña ● Para o recheo: Unha presa de espinacas 1 berenxena 1 cabaciña 2 cebolas 1 pemento verde e outro vermello 2 cenorias Tomate natural triturado Pementa negra Noz moscada Aceite de oliva Sal ● Para o bechamel: 500 ml de leite 50 g de fariña de trigo 50 g de manteiga Para facer a pasta fresca: Mesturamos os ovos coa fariña ata obter unha masa lisa e deixámola repousar 30 minutos. Posteriormente facemos as placas de lasaña e cocémolas 5 minutos. Para o recheo: Cortamos todas as verduras en anacos pequenos e engadímolos a unha tixola con aceite de oliva. Rustrimos todas as verduras ata que estean case cociñadas. Engadimos o tomate e salpementamos as verduras. Cociñamos a lume medio uns 10 minutos. Para a bechamel: Mesturamos a leite pouco a pouco coa fariña de trigo e a manteiga. Elaboración: Comezamos montando a lasaña con pasta fresca seguido do rustrido das verduras e uns liscos de queixo de bóla. Completamos a lasaña seguindo esa orde sucesivamente. Finalmente, cubrimos a última capa coa bechamel e cun pouco de queixo de bóla relado. Enfornamos a 200 graos durante 15 minutos.

Gracias a Televisión de Galicia por la visita y os esperamos pronto.


Te dejamos en enlace para que veas el programa entero y copies esta deliciosa receta. ¡E lembra, o queixo que sexa Farelo!
VER PROGRAMA
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on telegram

Más publicaciones

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *